Mitt profilbilde

Aksel Hagen

Fra: Lillehammer

Født: 1953

Jeg er en 1953-årgang fra Romedal/Stange, men vært Opplending siden 1980 og bor nå på Lillehammer. Siden 1985 har jeg arbeidet som lærer og forsker på Høgskolen i Lillehammer med samfunnsplanleggig ? i teori og praksis ? som arbeidsområde. Politikk, i alle sine varianter fra det nære til det utenrikspolitiske, har interessert meg siden studietida på Norges landbrukshøgskole / Universitetet for miljø og biovitenskap. Jeg har vært kommunestyremedlem i Lillehammer i tre perioder fra 1992, og deretter medlem av fylkestinget i Oppland fra 200 der jeg nå er fylkesvaraordfører. Jeg har vært fylkesleder i Oppland SV, 2002 ? 2006, og landstyremedlem i samme perioden.

Mer...

RSS 2.0Powered by BlogSoft

"Vi kan kompromisse på alt, bare ikke på retningen!

Siden vi kom i regjering har det virket som om, i media, at mange SVere misliker dette prosjektet. Vi som har sittet i landsstyremøter, vært på landskonferanser, pratet med tillitsvalgte i og utenfor eget fylke vet at dette er feil. Aktive SVere trives med å tilhøre et regjeringsparti, ikke minst fordi den rødgrønne regjering på alle, alle områder er bedre enn Bondeviks høyreregjering. Og dette er SVs fortjenste, i betydelig grad. Stadig flere politiske kommentatorer understreker dette. Vi tillitsvalgte har visst det lenge.

Det samme sier også våre velgere, viser en undersøkelse i Kommunal rapport torsdag 22. mars 2007: 84% mener SV gjør en god innsats i regjering. Verken mer eller mindre. Les mer her

Dette betyr IKKE at vi ikke vil ha mer SV-poltikk inn i regjeringskorridorene. Det skal vi få til, ikke minst ved at vi skal utvikle ny politikk som gjerne også SP og AP vil mene er god politikk også for dem. Vi vet samtidig at det å arbeide seg fram til fungerende kompromisser er en viktig og interessant og utfordrende dek av det å sitte i regjering. Og, som vår nestleder Audun Lysbakken sa under landsmøtet vårt i mars: "Vi kan kompromisse på alt vi, bare ikke på retningen!

Den lykkes best i regjering som i samspill med sin partiorganisasjon og fylkes- og komunepolitikere utvikler politikk som er for god til at andre klarer å være uenige!

Så viser den samme undersøkelsen i Kommunal rapport at når spørsmålet går på vår lokalpolitiske innsats, så faller prosenten fra 84 til 63: Denne utfordringen må vi kommune- og fylkespolitikere offensivt ta tak i framover mot valget!

Derfor, - om nå nasjonale media bruker landsmøtet til å repetere at vi er et splittet og mismodig parti - så er dette feil. Rett og slett.

Kommentarer:

Postet av: Arnfinn Storsveen
SVs påvirkning på regjeringa må sies å være undervurdert, og det er nok mye takket være SV at det i det hele tatt kan skimtes forandring på de aller fleste feltene.

Så var det alltid et men...


MEN når det kommer til asylpolitikken er det lov å spørre seg om ting har blitt noe bedre? Enkeltsjebner har møtt en lysere framtid takket være den nye regjeringa, MEN ting peker i retning av at de grove linjene i asylpolitikken fortsatt er de samme som Erna Solberg la ned i forrige periode.
DESVERRE!

SVs velgere er godt fornøyde, og det er enda godt for SV. Velgerflukten til høyre som later til å ha foregått fra 05 til i dag bør stoppes omgående.

Vi i Rødt ønsker jo oss, tross alt, et sterkt venstreparti å sloss sammen med. ;-)
27.mar.2007 @ 23:42 URL: http://www.comradearnfinn.blogspot.com
Postet av: Aksel Hagen
Arnfinn har et viktig poeng. For meg er det særlig to områder jeg synes den rødgrønne regjeringa har mye ugjordt, eller viser for liten endringsvilje
- asylpolitikk og inkludering
- fattogdom og fordeling
28.mar.2007 @ 06:28 URL: http://akselhagen.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post: URL: Kommentar:

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/4990395


hits