Mitt profilbilde

Aksel Hagen

Fra: Lillehammer

Født: 1953

Jeg er en 1953-årgang fra Romedal/Stange, men vært Opplending siden 1980 og bor nå på Lillehammer. Siden 1985 har jeg arbeidet som lærer og forsker på Høgskolen i Lillehammer med samfunnsplanleggig ? i teori og praksis ? som arbeidsområde. Politikk, i alle sine varianter fra det nære til det utenrikspolitiske, har interessert meg siden studietida på Norges landbrukshøgskole / Universitetet for miljø og biovitenskap. Jeg har vært kommunestyremedlem i Lillehammer i tre perioder fra 1992, og deretter medlem av fylkestinget i Oppland fra 200 der jeg nå er fylkesvaraordfører. Jeg har vært fylkesleder i Oppland SV, 2002 ? 2006, og landstyremedlem i samme perioden.

Mer...

april 2007
ma ti on to fr
32 33 34 35 36 37
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
RSS 2.0Powered by BlogSoft

Spilleautomater og lokalt sjølstyre

Spilleautomater er farlig, sier staten; i alle fall for farlig til at private skal drive på med det. Og takker og bukker når den europeiske jussen har gitt den medhold i et slikt syn.

Spilleautomater er farlig, sier også mange kommuner, så farlige at ingen burde drive på med det.

Så kunne en kanskje tro at staten ville synes det er stas at kommune-Norge følger så ivrig opp. Men nei da. Dette blir for voldsomt, for staten. Spilleautomatene er farlige, men ikke mer farlige enn at staten med god samvitighet kan plassere slike pengemaskiner utover det ganske land akkurat der den sjøl måtte ønske det. Og det er nettopp det staten vil gjøre til glede for statskassa.  Det får da være måte på lokalt sjølstyre, sier staten. Målet helliggjør (spille)midlene.

Staten er av og til vanskelig å ta på alvor.

Kommentarer:

Postet av: Arnfinn Storsveen
Man kan si pene ting om Norsk Tipping som at de gir penger til kultur og forskning, men så var det detta med til hvilken pris.

Vi kan nok slå fast at;
1) Alle er enige om at spilleavhengighet er fælt
2) At vi må gjøre noe med det

Må si jeg synes det er hårreisende at den lokale sjølråderetten blir satt til side i en slik sak. Det er skammelig, hverken mer eller mindre. Lykke til!

Håper virkelig at alle gode krefter som kjemper for totalt forbud vinner fram i denne saka.
Også var det Giske og Co. da... "Snille" spilleautomater er vel det man kaller det rene vrøvl. Om man må stå 2 timer lenger for å spille bort penga sine, så er det fortsatt et problem.
28.mar.2007 @ 21:57 URL: http://www.comradearnfinn.blogspot.com
Postet av: Anne Lise Fredlund
Veldig godt innlegg!

Som medlem i idrettslag som har "tjent penger på dårlig samvittighet" har jeg også et lite hjertesukk. Vi trenger pengene sårt for å kunne bygge opp gode treningsarenaer slik at barn, unge, voksne og eldre skal få et fullverdig tilbud.

Det er nok bare en kommune i hele Oppland som er velvillig innstilt (og kanskje litt vel løssluppene) i sine budsjetter til idretten.

Vi er nok alle enige i at automatene må bort, men vi må også gi mer støtte til de idrettslagene som mister midler. Blant annet ved bevilgninger, dugnadsoppdrag og politisk oppbacking til de som gjør et stort sammfunnsarbeid.
02.apr.2007 @ 20:40
Postet av: Aksel Hagen
Anne Lise peker her på et hovedpoeng, - det frivillige organisasjonslivet og ideelle organisasjoner må ikke få ødelagt inntektsgrunnlaget sitt.

Når denne todelte erkjennelsen er på plass
- vekk med alle spille automater
- bortfallet av inntekter må kompenseres
så kan vi alle sammen finne ut hvordan vi best klarer å sette en slik erkjennelse ut i livet.

Ett første skritt er å overbevise regjeringa om at monopolautomater er knapt bedre enn andre automater.

Se ellers mitt neste innlegg på temaet
04.apr.2007 @ 08:34 URL: http://akselhagen.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post: URL: Kommentar:

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/5093784


hits