Mitt profilbilde

Aksel Hagen

Fra: Lillehammer

Født: 1953

Jeg er en 1953-årgang fra Romedal/Stange, men vært Opplending siden 1980 og bor nå på Lillehammer. Siden 1985 har jeg arbeidet som lærer og forsker på Høgskolen i Lillehammer med samfunnsplanleggig i teori og praksis som arbeidsområde. Politikk, i alle sine varianter fra det nære til det utenrikspolitiske, har interessert meg siden studietida på Norges landbrukshøgskole / Universitetet for miljø og biovitenskap. Jeg har vært kommunestyremedlem i Lillehammer i tre perioder fra 1992, og deretter medlem av fylkestinget i Oppland fra 200 der jeg nå er fylkesvaraordfører. Jeg har vært fylkesleder i Oppland SV, 2002 - 2006, og landstyremedlem i samme perioden.

Mer...

RSS 2.0Powered by BlogSoft

30% kutt i klimautslippene - endelig!

Endelig kom det oppslaget som vi alle visste måtte komme, her hentet fra nettsidene til sv (www.sv.no):

"Regjeringens vedtak om ambisiøse utslippsforpliktelser ble presentert av Statsminister Jens Stoltenberg i sin tale til Arbeiderpartiets landsmøte i dag. Regjeringen har besluttet at Norge vil ta på seg en forpliktelse om å kutte utslippene av klimagasser med 30 prosent fram til 2020.

Videre er det bred oppslutning i regjeringen om å overoppfylle Norges kyotoforpliktelser i 2012 med 10 prosent, og at Norge skal bli karbonnøytralt innen 2050. Det betyr at Norge skal ta ansvar for å redusere de globale utslippene av klimagasser tilsvarende 100 prosent av egne utslipp. Den formelle beslutningen om dette vil bli fattet i forbindelse med klimameldingen som skal fremmes for Stortinget.

- Dette er en gledens dag for alle som har jobbet for en offensiv norsk klimapolitikk. Ingen annen norsk regjering har tatt så kraftige grep i kampen mot klimaendringene. Dette er et stort steg for norsk miljøpolitikk, og det vil bli lagt merke til langt utover Norges grenser, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy."

Det viser hvor raskt det svinger i politikken, av og til. Det er ikke så lenge siden statsministeren i all offentlighet irettesatte Helen Bjørnøy fordi hun pratet om 20%, som et første minumim!

Og det viser at for et parti som SV er det to måter å lykkes på:
1. Ved sjøl å bli større og sterkere og med det å komme i maktposisjon
2. Ved å få andre partier til å komme etter

Dette siste er absolutt ikke en dårlig måte å lykkes på - SV skal alltid være et utålmodig, systemkritisk parti!

Da er altså klimamålene så noenlunde på plass. Det vanskeligste gjenstår - hvordan få dette til. Det er nettopp dette komite 1 i fylkestinget nå arbeider med, med Inga Norderhus (SV) som saksordfører. Svaret er i alle fall noe langt mer enn å "klimakvotekjøpesegfri" fra problemene!

Har du noen forslag til vettuge tiltak?

Kommentarer:

Postet av: Arnfinn Storsveen
Gratis kollektivtransport i byen, slik som du foreslo, er et bra tiltak. Da slipper du jo de store mengdene biler som står i lyskryssene, ruser motoren og i det hele tatt utslipp på stillestående biler.
Ekstra kostnader på luksusstrøm av typen, hytter på så og så mange kvadrat.
Subsidiere en oppgradering/montering av renseutstyr i industrien.
Bremse ned på utvinningshastigheten i Nordsjøen.
Ikke starte opp gasskraftverkene før renseanleggene er klare.
Nekte Statskraft å kjøpe mobile gasskraftverk UTEN noe rensing; http://comradearnfinn.blogspot.com/2006/12/mobile-gasskraftverk-i-midt-norge.html
Bare noen forslag til hva vi kan gjøre, er masse mer å ta av.
21.apr.2007 @ 14:47 URL: http://www.comradearnfinn.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post: URL: Kommentar:

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/5417606


hits