Mitt profilbilde

Aksel Hagen

Fra: Lillehammer

Født: 1953

Jeg er en 1953-årgang fra Romedal/Stange, men vært Opplending siden 1980 og bor nå på Lillehammer. Siden 1985 har jeg arbeidet som lærer og forsker på Høgskolen i Lillehammer med samfunnsplanleggig i teori og praksis som arbeidsområde. Politikk, i alle sine varianter fra det nære til det utenrikspolitiske, har interessert meg siden studietida på Norges landbrukshøgskole / Universitetet for miljø og biovitenskap. Jeg har vært kommunestyremedlem i Lillehammer i tre perioder fra 1992, og deretter medlem av fylkestinget i Oppland fra 200 der jeg nå er fylkesvaraordfører. Jeg har vært fylkesleder i Oppland SV, 2002 - 2006, og landstyremedlem i samme perioden.

Mer...

mai 2007
ma ti on to fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
RSS 2.0Powered by BlogSoft

Spilleautomater og lokalt sjølstyre III: Et kompromiss...

            Den 14. mai gjorde stortingsgruppa vår et slikt kompromissvedtak: 

  "Stortingsgruppa foreslår ikke en endring i Regjeringens spillpolitikk nå. SV gir aksept for at Norsk Tipping får sette utspillterminalene de har på lager. Norsk Tippings spillterminaler skal ikke ha spill som bygger på samme konsept som dagens automater.

  SV vil ha en streng kontroll av det nye pengespillregimet og de nye spillterminalene spesielt. SV ber om en årlig evaluering av konsekvensene av spillterminalene. Stortingsgruppa ber Regjeringen på egnet måte gå gjennom de ulike sidene av spillpolitikken, herunder et forbud mot avhengighetsskapende og aggressive spill, og konsekvensene av dette for frivillige organisasjoner".

  Men sjøl er jeg mer enig med SV-kameratene i Vestfold som sier:

  Nei!

  Vi vil ikke ha spilleautomater utplassert i Vestfold-kommunene! Vi utfordrer kommunene til å si fra til kulturminister Giske, at man vil ha kommunal rett til å si nei til spilleautomater.

  Pressemelding 13.05.2007
  SV i Vestfold

  Dette er det klare budskapet fra SVs kandidatsamling på Eidene på Tjøme der kommunepolitikere fra hele Vestfold var til stede. Nå vil SV-erne ta saken opp i alle kommunene.

  Forskning viser at det er et lite fåtall storspillere som legger igjen storparten av pengene på automatene. Det er mange menneskelige tragedier i kjølvannet av spillinga, ikke minst rammes mange ungdommer i en sårbar tid i livet. Det rettferdiggjøres ikke, at deler av inntektene brukes til gode formål.

  At de nye automatene er under statlig kontroll gjennom Norsk Tipping og skal være såkalte snille, er ikke nok for SVs kommunepolitikere i Vestfold. De utfordrer Stortinget til å se på det offentliges ansvar for finansiering av frivillig arbeid. Mange frivillige organisasjoner har hele tida klart seg uten spilleautomat-inntekter! Primært ønsker SV-erne totalforbud av spilleautomater

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post: URL: Kommentar:

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/5440761


hits