Mitt profilbilde

Aksel Hagen

Fra: Lillehammer

Født: 1953

Jeg er en 1953-årgang fra Romedal/Stange, men vært Opplending siden 1980 og bor nå på Lillehammer. Siden 1985 har jeg arbeidet som lærer og forsker på Høgskolen i Lillehammer med samfunnsplanleggig i teori og praksis som arbeidsområde. Politikk, i alle sine varianter fra det nære til det utenrikspolitiske, har interessert meg siden studietida på Norges landbrukshøgskole / Universitetet for miljø og biovitenskap. Jeg har vært kommunestyremedlem i Lillehammer i tre perioder fra 1992, og deretter medlem av fylkestinget i Oppland fra 200 der jeg nå er fylkesvaraordfører. Jeg har vært fylkesleder i Oppland SV, 2002 - 2006, og landstyremedlem i samme perioden.

Mer...

juni 2007
ma ti on to fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             
RSS 2.0Powered by BlogSoft

Afganerne var på Lillehammer 5. - 7. juni - er nå veg til Oslo


PROGRAM FOR AFGHANERNE på Lillehammer 5.-7.juni 2007 var som følger

TIRSDAG 5. JUNI:
 
Vi satser på at Asylmarsjen ankommer kommunegrensa ved Isakstuen ca kl.1100.
Ca kl. 12:30 Ankomst Sundgården - møter ungdomsskoleelever og lærere
Ca. Kl. 17.00 Ankomst Sigrid Undsets plass. Kommunen ønsker velkommen 
Mellom ca. kl 18 og 19: Innregistrering på Nansenskolen 

ONSDAG 6. JUNI
Kl. 9:00 Seminar (ansvar Norsk Fredssenter) - bare for inviterte
Kl. 20:00 Åpent møte/fest  Alle velkommen  

TORSDAG 7. JUNI
 Kl. 8:00 Frokost

Oppsummering? Marsj videre ca kl 1000 sørover til Ringsaker og Hedmark

Og det ble et vellykket arrangement
under oppholdet for Asylmarsjen på Lillehammer, med bl.a. bortimot 150 på møtet på Nansenskolen! Dette,  pluss deres vandring ned Gudbrandsdalen og videre til Hedmark og Hedemarken, kan du lese mer om på hjemmesida deres

Før de gikk videre ba de oss om å oppfordre flest mulig til å skrive under på underskriftslista deres.

Gå derfor inn her og skriv under, hvis du er enig i at afganerne ikke kan sendes tilbake slik situasjonen nå er. Send oppfordringen videre også til alle dine venner og bekjente.

Asylmarsjen startet 19.mai fra Trondheim, og de håper å nå fram til Oslo den 16. juni.  Formålet til de afghanske asylsøkerne er å få oppmerksomhet om deres usikre situasjon i Norge. Mange lever i frykt for å bli anholdt av politiet og sendt tilbake til hjemlandet sitt. Nå er de på veg nedover Gudbrandsdalen, i tåke og duskregn så langt. Det er viktig at vi alle tar vel i mot dem - det både trenger de og fortjener de!

De afghanerne som har fått avslag på sine asylsøknader i strid med FNs anbefalinger, skal snart få en prinsipiell gjennomgang av sine saker i UNEs stornemd. SVs nestleder Audun Lysbakken påpeker at vi i SV mener de burde få bli i Norge, men denne nye gjennomgangen er i det minste et resultat av SVs kamp for en rausere politikk i regjering. 

SV har også gått inn for en full stans i retur av afghanske asylsøkere, så lenge norske myndigheter ikke har gjort en skikkelig kartlegging av hvordan det har gått med de menneskene som er sendt tilbake. 

Les
- SVs landsmøte-uttalelse om Afghanistan
- Landsmøtets uttalelse om en humantiær utlendingslov
- Mer om hva SV mener og gjør i forhold til flyktning- og asylpolitikk
 
Legg merke til at mange personer og miljøer nå stiller seg bak disse kravene. Ikke minst er det godt å legge merke til hvor oppmerksom og raus den Norske Kirke er i forhold til denne pilgrimsmarsjen. Legg også merke til at Lillehammer kommune betaler mat og overnatting, og at de ble varmt mottatt på Rudi Gard osv. Mange flere kunne her sikkert blitt nevnt.

Støtt pilgrimene!

Kommentarer:

Postet av: Arnfinn Storsveen
Bare en sånn liten "forresten, --"sak som ble litt lang og krunglete;
Mulig jeg tar feil, men det er vel nærmest en sedvane at folk som går på pilegrimsleia får gå i fred. Men om man ser dette i sammenheng med Høyres mas om at politiet må aksjonere mot afghanerne, er jo denne handlinga et godt bilde på hvor rasistisk Høyre er og hva slags forbedring den nye regjeringa er. (Uten at jeg sier meg fornøyd med Bjarne Håkon Hanssen) For en hvit amerikaner som ville gått på denne leia ville det lite trolig blitt trua med pågripelse og tilbakesendelse.
01.jun.2007 @ 00:05 URL: http://www.comradearnfinn.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post: URL: Kommentar:

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/5452397


hits