Mitt profilbilde

Aksel Hagen

Fra: Lillehammer

Født: 1953

Jeg er en 1953-årgang fra Romedal/Stange, men vært Opplending siden 1980 og bor nå på Lillehammer. Siden 1985 har jeg arbeidet som lærer og forsker på Høgskolen i Lillehammer med samfunnsplanleggig i teori og praksis som arbeidsområde. Politikk, i alle sine varianter fra det nære til det utenrikspolitiske, har interessert meg siden studietida på Norges landbrukshøgskole / Universitetet for miljø og biovitenskap. Jeg har vært kommunestyremedlem i Lillehammer i tre perioder fra 1992, og deretter medlem av fylkestinget i Oppland fra 2000. I den første 4-årsperioden var jeg fylkesvaraordfører. Nå er jeg leder av kommunalkomitéen. Jeg har vært fylkesleder i Oppland SV, 2002 - 2006, og landstyremedlem i samme perioden.

Mer...

RSS 2.0Powered by BlogSoft

"Gratis buss eller dyrere buss"?

I valgkampen lovte vi i SV at vi ville ha  forsøk med gratis buss,  og vi lovte å arbeide for "mer og bedre" buss over hele fylket

Nå er vi i ferd med å øke bussprisene med 10-20% i løpet av et år,  og også kutte noe på rutetilbudet.

Vi har i fylkeskommunen i løpet av de siste åra pådratt oss et voksende gap mellom inntekter og utgifter. Nå er det særlig drivstoffpriser og bransjeavtale, dvs nødvendig og fortjent lønnsforhøyelse for bussjåførene, som slår ut kostnadsmessig. Dette er kostnader som ikke er sjølforskyldte, men som likevel ikke blir kompensert fra staten. Foreløpig.
 
Så da sitter vi der og må velge mellom to onder - økt pris og/eller redusert tilbud.


Dette er feil på alle måter, for oss alle! Også for regjering og storting som vil kollektivsatsing.
Dette er bare ett av flere eksempler på at kommune-og fylkeksøkonomien må bedres igjen.

Og det forteller oss at  bussselskap, kommuner og fylkeskommunen må samarbeide i større grad for å finne bedre løsninger..

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post: URL: Kommentar:

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/trackback/ping/5821441


hits